KÁVÖR KEDD: PLEASE PLEASE LET ME GET WHAT I WANT

29-06-10 | Bejegyezte: RobinH | 2 hozzászólás

Címkék: zooey smiths sheandhim

Az, hogy a bolygónkon élő férfiak jelentős százaléka szerelmes Zooey Deschanelbe, az alap. Az, hogy én is, az természetes. Az meg, hogy Zooey még énekelni is tud, már nem is meglepetés.

Az ideje nagyobb részét színészkedéssel töltő Deschanel éppen egy forgatáson, a The Go-Getter felvételein találkozott az M. Ward művésznéven futó úriemberrel. A rendező kérésének megfelelően egy közös dallal kellett előállniuk a végefőcímhez. A közös munka alatt derült ki, hogy rendkívül hasonló a zenei ízlésük. Nem sokkal később Zooey átküldte Wardnak a saját dalairól készült házi demókat, amiket eddig nem mert kiadni. Wardnak megtetszettek a dalok és ezzel össze is állt az együttesük.

A She and Him hangzása elsősorban a 60-as évek Beach Boys / Phil Spector dalok hangulatát idézi, de ez a stílus tökéletesen fekszik Deschanel retró-indie megjelenéséhez. A 2008-as Volume One című bemutatkozó albumot a rendkívül fantáziadús nevű, Volume Two követte idén márciusban. Mindkettőt bátran ajánlom, bár elsősorban csak olyanoknak, akik vevők erre a stílusú zenére. Esetleg még azoknak, akik nem bírják ezt a fajta muzsikát, de nagyon oda vannak Zooey-ért!

A mai kávör nóta a (500) Days of Summer című -természetesen- Zooey Deschanel film soundtrackjéről van. A film egyébként nagyon jó és nagyon egyedi, bár nem túl hepiendes, de ez ne riasszon el senkit. A dal eredetijét az utánozhatatlanul jó The Smiths jegyzi, így a She and Him sem próbálta meg leutánozni őket, hanem átültették a nótát a saját hangzásvilágukba.


süti beállítások módosítása