KÁVÖR KEDD: HEAVEN

06-07-10 | Bejegyezte: RobinH | 3 hozzászólás

Címkék: heaven kávörkedd buffalotom psychedelicfurs

Ilyen címmel többen is írtak már dalt, de csak egy van közülük, amit igazán szeretek. A Psychedelic Furs a 80-as évek post-punk/artrock/new wave mozgalmának egyik legsikeresebb zenekara volt, köszönhetően a Pretty in Pink című filmhez írt slágerüknek. (Bár tulajdonképpen a dal készült el előbb, aztán ahhoz írták meg a filmet, amihez végül újra rögzítették a dal egy átdolgozott verzióját, és az lett az igazi világsláger).

Még a film és a filmzene 1986-os sikereit megelőzően, 1984-ben adta ki a zenekar a Mirror Moves című albumát, ami az addigi legnagyobb slágerüket a Heavent is tartalmazta. Angliában a kislemez a 29. helyig jutott a slágerlistán, de furcsamód az Egyesült államokban nem hozták ki a single-t.

Az alapvetően szintis/gitáros eredeti verzió klipjéről messziről üvölt a 80-as évek világa. A sötét háttér előtt fehérrel megvilágított zenekar, óriási átéléssel, forgószínpadon adja elő a dalt, miközben szakad rájuk a kellékes slagjából a műeső. Mindezt természetesen (a kor követelményeinek megfelelően) csak és kizárólag feltűrt ujjú zakóban hajlandó abszolválni az énekes. Khmm na, hát akkor ez volt a menő, de most legalább lehet tudni, hogy kiket koppintottak a fiúbandák 1998 környékén.

A kávör klipje ennél lényegesen szolidabb, merthogy nincs neki. Elkövetője egy mérsékelten híres, bostoni alternatív/rock zenekar, akik a Buffalo Tom néven futnak. Őszintén szólva nem sokat tudok róluk ezen a feldolgozáson kívül, és bár túrhatnék a wikipédián némi infót róluk, valószínűleg annyira nem is lehet érdekes. Titeket is inkább a zene érdekel gondolom :D Ne tessék meglepődni, akusztikus kávör lesz, no szinti!


süti beállítások módosítása